Обавештење – базар здравља поводом Дана борбе против дијабетеса

Обавештавамо све заинтересоване грађане да ће се базар здравља поводом Дана борбе против дијабетеса обележити 24.11.2016. у просторијама Друге месне заједнице од 9 до 11 х, због лоших временских услова. Заинтересовани грађани моћи ће бесплатно да провере вредности шећера у крви и измере вредности крвног притиска и добију корисне савете од стручних лица.

Подсећамо заинтересоване да на преглед дођу наште односно да не једу 8х пре прегледа.

Подсећамо да је врло важно рано открити било какав поремећај шећера у крви, било да се ради о дијабетесу или повишеној вредности шећера наште или нетолеранцији шећера. Ово је важно како не би дошло до развоја компликација до којих доводи поремећај метаболизма шећера као што су компликације у трудноћи, слепило, отказивање бубрега, инфаркт срца, мождани удар, нетрауматска ампутација екстремитета итд.

Шећер не боли!!! Будите храбри и проверите своје здравље. На сваког дијагностикованог дијабетичара постоји још један који је недијагностикован.

Важно је на време прихватити здраве стилове живота у смислу умерене свакодневне физичке активности и здраве уравнотежене исхране и наравно рано започињање медикаментозне терапије.

Шеф превентивног центра Дома здравља у Кикинди

др Милош Ђурин
12.11.2016.