Деца уживала са херојима Кикинде

Градским тргом одјекивале су ватрогасна, сирена Хитне службе, полиције, а све то пратила су насмејана лица деце из вртића и основних школа. Едукативна манифестација “Дан јавних служби- Дан хероја” привукла је велику пажњу. Нарочито је био интересантан ватрогасни камион.
-Приказали смо камион за техничке интервенције који поседује црева, опрему за заштиту од агресивних материја, основну опрему за гашење пожара.Децу све интересује, знају ко смо и шта радимо за шта су заслужни родитељи, васпитачи учитељи, цртаћи – истакао је Душко Поповић, ватрогасац -спасилац.
Организатори манифестације, јединствене у Србији, су локална самоуправа и Културни центар Кикинда.
-Ово је права активност у току дечије недеље јер је најважније да се деца упознају са свим службама чиме се разбија страх од униформе – рекао је Миливој Лињачки, члан Градског већа.
-Оно што смо за деценију научили је да је ово омиљена дечија манифестација. Из прве руке упознају се са запосленима у јавним службама и да кад год имају неки проблем да могу њима да се обрате – додао је Марко Марковљев, организатор програма КЦК.
Људство, возила и опрему представили су Полицијска управа, Гранична полиција, Ватрогасни батаљон, Дом здравља, Хитна служба, Црвени крст, ЈП “Кикинда”,ЈП “Аутопревоз”, компанија ФЦЦ и Ронилачки клуб “Орка”.
Од ове године манифестација у свом називу има и Дан хероја јер су већина радника у јавним службама, нарочито онима где се спашавају животи, заиста хероји.