Ликовни конкурс – “Здравље нема цену”

Ликовни конкурс – “Здравље нема цену” у предшколској установи Драгољуб Удицки у сарадњи са Црвеним крстом , Заводом за јавно здравље и Дом здравља Кикинда.

Уручене награде најбољима на ликовном конкурсу „Здравље нема цену“

Светски дан здравља обележен је 7. априла. Тим поводом су Дом здравља, Завод за јавно здравље и Црвени крст отворили ликовни конкурс на тему „Здравље нема цену“.
Деца из вртића „Мики“, „Пчелица“ и „Плави чуперак“ Предшколске установе „Драгољуб Удицки“ кроз свет боја изразила су мишљење о томе шта је за њих здравље:

-Трочлана комисија, коју смо чинили др Бранислав Хачко, Маријана Мирков и ја, одабрала је најбоље радове. Из сваког вртића смо изабрали по један најбољи, као и један који је апсолутни победник. Главна награда је будилник, односно мали дечији сат, који је припао девојчици од пет и по година, да је подсећа на ову акцију и да јој помогне да научи да гледа у сат, објашњава Оливера Вучковић Попов из Дома здравља Кикинда Стидљива добитница прве награде Милица Пењин из вртића „Пчелица“ открила нам је шта је то насликала на победничком цртежу:-Нацртала сам бицикл и мене. Волим да возим

бицикл и лако сам то научила. Сликаћу нешто и следеће године. Сада сам освојила будилник и он ће ми помоћи да лакше устанем ујутру. Из сваког вртића на конкурс је пристигло по 10 радова. Жеља је била да се види колико наши најмлађи знају о здрављу:

-Углавном је све везано за исхрану. Они одмах спомињу воће и поврће и то што треба да једу, као и бављење физичком активношћу. Воле да причају о томе како шетају и трче у природи. То су и показали кроз цртеже, закључује Вучковић Попов.Циљ целе ове акције био је да се деца у најранијем узрасту усмере на здраве стилове живота, од физичке активности, преко здраве исхране, до боравка у природи. Иако најмлађи, они су показали да својим знањем о здравим животним навикама могу да послуже као пример старијим генерацијама.

Преузето са tvrubin.rs