Novo ambulantno vozilo za Službu hitne pomoći u okviru programa NIS-a “Zajednici zajedno”

Novo ambulantno vozilo sa defibrilatorom kikindskom Domu zdravlja donirala je kompanija NIS u okviru projekta “Zajednici zajedno”. Ključeve je gradonačelniku Pavlu Markovu uručio Stefan Despotović, direktor eksternih komunikacija NIS-a . Markov je ukazao da se u okviru istog programa “Zajednici zajedno”, adaptira Školski i Dečiji dispanzer što će, sve zajedno, značajno doprineti podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga.  –Ovo je značajan projekat za unapređenje rada Doma zdravlja. Po pitanju zdravstvene zaštite vidimo još dosta prostora za poboljšanje. Novo, savremeno ambulantno vozilo sa defibrilatorom, kakva koriste i zdravstveni centri u Beogradu i Novom Sadu, odgovoriće potrebama pacijenata. Takođe, treba istaći da se u zgrade Dečijeg i Školskog dispanzera, izgrađene početkom 20. veka , ulagalo povremeno, ali nikada na zadovoljavajućem nivou. Zahvaljujem se kompaniji NIS jer su prepoznali potrebu da se pozamašan iznos od 17 miliona evra investira u primarnu zdravstvenu zaštitu -istakao je gradonačelnik.


Da Grad Kikinda i NIS imaju uspešnu, višegodišnju saradnju ukazao je Stefan Despotović, direktor eksternih komunikacija.
– Ponosni smo na veliki broj društveno odgovornih projekata koje smo realizovali u partnerstvu sa Gradom Kikindom. Ove godine fokus programa “Zajednici zajedno” NIS je stavio na zdravstvo i unapređenje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština u Srbiji. Pošto se bliži kraj kalendarske i poslovne godine, možemo da najavimo da ćemo nastaviti izuzetno dobru saradnju sa Gradom Kikindom i da se radujemo budućim projektima– napomenuo je Despotović.
–Služba hitne pomoći sada će na raspolaganju imati sedam vozila za pružanje usluga na terenu kao i za transport pacijenata u tercijarne zdravstvene ustanove. Zbog velikog broja pređenih kilometara, postoji potreba za zanavljanjem vozila. Ovo vozilo je od velikog značaja za našu službu, povećaće sigurnost pri transportu pacijenata. Novi Fiat dukato ima prilagođen i komforan enterijer, kao i najsavremeniji defibrilator monitor koji će se koristiti za potrebe zbrinjavanja pacijenata- kaže dr Miloš Bajić, načelnik Službe hitne pomoći.

NIS je ove godine u okviru projekta “Zajednici zajedno” opredelio 17 miliona dinara za kikindski Dom zdravlja. Pored nabavke savremenog vozila, finansira adaptaciju Školskog i dečijeg dispanzera, kao i obnovu pristupne rampe, trotoara i platoa ispred ove zdravstvene ustanove. Radovi u školskom dispanzeru privode se kraju.
-U ponedeljak se Školski dipsanzer vraća na svoje mesto, a Dečiji, u kome će početi radovi,biće izmešten u ambulante kod vrtića “Kolibri” i “Miki”. Zadovoljni smo i zahvalni svima koji su nam omogućili da se adaptiraju ovi objekti i da dobijemo lepo uređeno dvorište- rekla je dr Ana Abu Haija, pedijatar.

Radovi će biti završeni početkom januara. Iz kompanije NIS navode da su ove godine uložili 116 miliona dinara u poboljšanje rada 20 zdravstenih ustanova u 13 gradova i opština u Srbiji. Najavljuju nastavak saradnje sa gradskom upravom i u narednoj godini, kada će u okviru istog programa društvene odgovornosti, podržati nove projekte, značajne za lokalnu zajednicu.