Школа за труднице прославила други рођендан

Школа за труднице, која функционише у оквиру кикиндског Дома здравља, прославила је две године постојања. Од јануара у Школи за труднице у Културном центру будуће маме након двадесет четврте недеље трудноће пролазе кроз психофизичке припреме за порођај.

За две године постојања, кроз Школу за труднице у Кикинди прошло је 189 трудница, што је према речима координаторке Школе Оливере Вучковић, значајан број у односу број дама које се током године породе у нашем граду.

–Већину дама које долазе чине прворотке, мада смо имали и другоротке које су учетвовале у психофизичкој припреми. Од почетка године 57 жена је прошло кроз школу родитељства, а њих 37 кроз психофозичку припрему, што је изузетно значајан број. Надамо се да ће ова школа заживети и наставити да ради оваквим, па чак и бољим темпом у будућности – рекла је Вучковић.

Други рођендан је послављен свечано, дружењем мама са бебама и трудница које тренутно пролазе кроз припреме, као и изложбом фотографија беба чије су маме прошле кроз школу.