Дому здравља акредитација на седам година

Захваљујући великом труду и унапређењу услуга Дом здравља акредитован је у наредних седам година. Дани акредитације трајали су од 9. до 11. децембра и тада су представници Агенције за акредитацију проверавали све сегменте рада ове установе.
-Драго ми је што сте постигли највише оцене јер оне представљају добру усаглашеност са стандардима. Висока је свест запослених о начину рада, а то су препознали и корисници – истакла је Светлана Дрча из Агенције за акредитацију.
Дом здравља добио је највише оцене. Први пут је акредитована и служба стоматологије.

Стоматологија је први пут акредитована. У овој служби приметан је квалитет и усклађеност са свим стандардима и законима. Кикиндска здравствена установа једна је од пет у Србији која је акредитовала ову службу – додала је Светлана Дрча.
Квалитет пружања здравствених услуга је унапређен истакла је директорица Дома здравља др Биљана Марковић.
-Унапредити здравствену заштиту значи радити више на превентиви. Примарна здравствена заштита треба да ради више превентивних прегледа. Ми успевамо да задовољимо очекиване потребе – додала је др Биљана Марковић, директорица Дома здравља.
Председник Савета за здравство града Кикинде др Милован Блажић честитао је на успеху и ентузијазму.Координаторка акредитације др Гордана Родић захвалила је свим здравственим радницима на тимском раду.
Контрола додељене акредитације обавља се сваке године.
јануар 29, 2019 Александра Ђуран

Преузето са tvrubin.rs