Ликовни и литерарни конкурс “Осмехни се здраво”

Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” Београд, Институти/Заводи за јавно здравље Републике Србије и Стоматолошки факултет Универзитета у Београду расписују конкурс за литерарни састав и ликовни рад у оквиру кампање XXV Недеља здравља уста и зуба 2015. године на тему “Осмехни се здраво”.

Конкурс је намењен деци у вртићима и ученицима основних школа у Републици Србији. Овогодишња кампања се обележава од 18. до 24. маја 2015. године. Циљ кампање XXV Недеље здравља уста и зуба је информисање и стицање знања, формирање исправних ставова и понашања појединаца у вези са очувањем и унапређењем здравља уста и зуба популације, а посебно деце и младих.

По три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика – узраст I – IV разред основне школе и V-VIII разред основне школе, вртићи и школе могу да доставе на адресу: за Превентивни центар Кикинда (др Маја Миљковић, Стерије Поповића бб, III здравствена станица), са назнаком “За конкурс XXV Недеља здравља уста и зуба” до 15. маја 2015. године.

Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, формата максимално до 35 x 50 цм. Најбољи ликовни и литерарни радови биће изабрани на нивоу округа, а затим достављени Институту за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут“ до 29. маја 2015. године, где ће ући у конкуренцију за избор најбољег рада на републичком нивоу.

Чланак уредила: др Маја Миљковић